Check Point wykorzystuje sztuczna inteligencję do walki z oszustwami

AktualnościLifestyleLudzieSmaki życiaWiadomości

Gault&Millau wyróżnia restaurację Delight Hotelu Andel’s w Łodzi

Restauracja Delight zlokalizowana w andel’s Hotel Łódź została wyróżniona w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault&Millau. Jako jedyna restauracja w Łodzi otrzymała symbol dwóch czap i tym samym znalazła się w gronie około 60 najlepszych restauracji w Polsce. Gault&Millau to przewodnik kulinarny, którego sława nie ustępuje przewodnikowi Michelin.

Znany we Francji od 50 lat, obecnie wydawany jest w 10 krajach, do których w tym roku dołączyła Polska. Przewodnik słynie z tego, że jest obiektywny i bezstronny. Recenzenci anonimowo odwiedzili ponad 600 restauracji.
Restauracja Delight zdobyła 13 punktów i jako jedyna w Łodzi otrzymała 2 czapy Gault&Millau. Znalezienie się w gronie około 60 najlepszych restauracji w Polsce to wielki sukces. Tylko 4 restauracje zostały uhonorowane większą liczbą czap.
Szef Kuchni Mirosław Jabłoński jest bardzo dumny. „W świecie restauracji wyróżnienie w przewodniku Gault&Millau to znakomita rekomendacja. Do tej pory zdobyliśmy tytuły i nagrody rozpoznawane w Polsce. Teraz możemy porównywać się z najlepszymi restauracjami w Europie” – powiedział. Wirtuozeria mistrza Jabłońskiego została doceniona już w maju 2010 roku, kiedy restauracja Delight została nagrodzona prestiżową statuetką Hermesa. Tym razem krytycy docenili sezonowe składniki oraz nietypowe zestawienia, wyróżniając na przykład zupę krem z białych szparagów z truskawkami oraz polędwicę z dorsza w sosie tymiankowym. W przewodniku podkreśli także oryginalną ofertę austriackich win. Restauracja Delight to miejsce, gdzie potrawy przygotowywane są według zasad kuchni fusion. Mirosław Jabłoński jest Szefem od początku jej istnienia. Najbardziej lubi łączyć tradycyjną polską kuchnię z egzotycznymi składnikami z różnych stron świata, szczególnie z sosami i warzywami, które pochodzą z innych stref klimatycznych i są w Polsce trudno dostępne. Restauracja łączy doznania smakowe z estetycznymi. Jej wnętrza, podobnie jak wnętrza andel’s Hotel Łódź, zostały zaprojektowane przez wybitny londyński duet Jestico+Whiles. Każde ze 170 krzeseł to historyczny unikat, a prace na ścianach są dziełami sztuki autorstwa współczesnych polskich artystów.

Polecane artykuły
AktualnościChinye-commerceWiadomości

Nowe pozycje z Chin na liście UNESCO

Aktualnoście-commerceWiadomości

Niemiecki eksport ponownie znacząco spada

Aktualnoście-commerceWiadomości

Nie martw się pokoleniem Z – czytają książki i wcześnie chodzą spać

Aktualnoście-commerceWiadomości

6 miejsc które poleca swoim klientom organizatorka luksusowych podróży

Zapisz się do Newslettera
Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *