Artykuł miesiąca: Praca w IT nie tylko dla programistów. TOP 3 zawody z gwarancją zatrudnienia i dobrą pensją

Aktualności

Świąteczne przyjęcie firmowe last minute

 

Warszawskie restauracje są gotowe na święta. Ale to już ostatni dzwonek, by zamówić u nich catering lub zarezerwować miejsce na wigilię firmową. Świąteczne przyjęcia można zorganizować w postaci uroczystej kolacji, kameralnego spotkania w restauracji lub zamówić catering do siedziby firmy. Warszawa oferuje całe mnóstwo pełnych uroku lokali, które doskonale sprawdzają się jako miejsce przedświątecznego spotkania.

Wigilijna biesiada

Warszawskie restauracje słynące z tradycyjnych dań jak np. Podwale 25 Kompania Piwna czy U Szwejka na wigilijne spotkania proponują klasyczne potrawy, a wśród nich np. roladę rybną z sosem tatarskim, łososia marynowanego w zielonym pieprzu, zupę grzybową lub barszcz czerwony, filet z karpia, kulebiak z sosem grzybowym czy pieczeń wieprzową, a do tego kompot z suszu. Przygotowano również menu cateringowe barszcz czerwony z kołdunami lub pasztecikiem, pierogi, śledzie w oleju z musem chrzanowym i sałatką ziemniaczaną sandacza na słodko z sosem tatarskim. Podczas wigilijnej uczty prym wiodą dania jarskie, ale nieodłącznym elementem świątecznych biesiad są różnego rodzaju pieczone mięsa i pasztety. Kucharze tych restauracji chętne zrealizują również inne dania na zamówienie gości.

Mamy przygotowaną ofertę w dwóch wariantach, ale często goście sami układają swoje menu, a my je wyceniamy. Ale firmy, które zamawiają u nas catering lub spotkania firmowe oczekują raczej tradycyjnych potraw. Staramy się, aby świąteczne spotkania firmowe na długo pozostawały w pamięci naszych gości. Kolacjom towarzyszy muzyka na żywo w stylu biesiadnym  – mówi Paulina Zalesińska, menedżerka restauracji Podwale 25 Kompania Piwna.

Przyjęcie międzynarodowe

Na firmowe spotkanie można wybrać lokal, która proponuje dania międzynarodowe. Spotkanie w restauracji, której kuchni pracownicy jeszcze nie znają, może być dla nich dodatkowym bonusem.   Wyjątkowym miejscem na zorganizowanie takiego świątecznego spotkania jest znajdująca się przy Ogrodzie Saskim restauracja St Antonio.

Mamy wiele zamówień na imprezy świąteczne. Firmom zależy na przytulnych wnętrzach, sprawnej obsłudze, sprawdzonym i bardzo dobrym menu. Jednak przede wszystkim ważne dla nich jest atmosfera miejsca – blask świec, widok na ogród –– mówi Agata Melnyk, menedżerka znajdującej się w Ogrodzie Saskim restauracji St Antonio.

W St Antonio kolacje firmowe mogą liczyć od 10 do 40 osób, ale możliwe jest też wynajęcie sali na wyłączność.  W menu tej restauracji znajdziemy m.in. pyszne pasty i pierogi, dania rybne jak np. doradę z pieca czy łososia na puree ziemniaczano-szpinakowym z pomidorową salsą i miętowym jogurtem. Zwolenników mięs z pewnością zadowolą policzki wołowe
z gnocchi, grillowana polędwica wołowa czy gicz jagnięca.

Dla firm, które chcą swoich współpracowników zabrać w bardziej egzotyczne rejony kulinarne, dobrym rozwiązaniem może być spotkanie w słynącej z nowoczesnej kuchni izraelskiej restauracji Shipudei Berek. Pracownicy z pewnością rozsmakują się tu w mezze, czyli różnorodnych małych daniach, idealnych do wspólnego próbowania lub w shipudim – tradycyjnych mięsnych szaszłykach czy izraelskiej pizzy np. do wyboru z bakłażanem, tahini, migdałami, slonym serem i jagnięciną.

Restauracje są otwarte na dodatkowe życzenia gości odnośnie wystroju czy menu, dlatego można liczyć na przygotowanie imprezy, która będzie idealnie odpowiadała indywidualnym potrzebom i oczekiwaniom.

Polecane artykuły
AktualnościWiadomości

Linie Emirates latają do Meksyku

AktualnościWiadomości

Miejsce do pracy w domu

AktualnościWiadomości

10 faktów i mitów na temat zabezpieczeń komputera i smartfona

AktualnościWiadomości

Librexit, czyli Unia ostrożna wobec kryptowalut

Zapisz się do Newslettera
Bądź na bieżąco i otrzymuj najnowsze artykuły
%d bloggers like this: