Koncept restauracyjno-koktajlowy Fat Buddha, otwarty w czerwcu ubiegłego roku zdążył już zasłynąć na kulinarno-rozrywkowej mapie Warszawy. Usytuowany u zbiegu ulic Mazowieckiej i Świętokrzyskiej zachwyca gości doskonałą kuchnią, klimatyczną muzyką oraz eklektycznym, dalekowschodnim designem. Jest też miejscem spotkań dla branży eventowej.

Aranżacja wnętrza niewątpliwie nasuwa wyraźne skojarzenia z wystrojem znakomitych restauracji Buddha Bar, gdyż Fat Buddha to odpowiedź stolicy na światową markę. Lokalizacja w samym centrum miasta, możliwość zmiany aranżacji wnętrz w zależności od potrzeb, doskonałej jakości zaplecze techniczne jak oświetlenie i nagłośnienie to niewątpliwie atuty miejsca. Fat Buddha jest ciekawą alternatywą do miejsc eventowych znanych już wszystkim stołecznym bywalcom różnego rodzaju imprez.

Duszą tego miejsca jest oszałamiający, 4-metrowy złoty posąg Buddhy czuwający nad całością konceptu z poziomu sali głównej. Niepodzielnie rządzi wnętrzem w otoczeniu złotych żyrandoli, mebli obitych luksusowymi tkaninami oraz kosztownych dywanów, ciężkich i mięsistych zasłon.

Fat Buddha to lokal o powierzchni ponad 800 mkw. Do dyspozycji gości oddajemy dwa poziomy z możliwością podziału na poszczególne strefy. Poza otwartą przestrzenią na parterze, przystosowaną również do występów muzycznych, istnieje możliwość wynajęcia bardziej kameralnej strefy lounge oraz VIP znajdujących się na pierwszym piętrze – podsumowuje Beata Jakimiak, manager Fat Buddha.

Fat Buddha to idealne miejsce na organizację wystaw, wernisaży, spotkań autorskich oraz biznesowych, konferencji prasowych, launchingu produktów, szkoleń czy też warsztatów. Lokal jest również przystosowany pod kątem technicznym zarówno pod pokazy, duże wydarzenia, bankiety oraz gale. Oferujemy niepowtarzalną przestrzeń eventową, która sama w sobie ma wyjątkowy charakter, gdyż jest przestrzenią z duszą i sznytem – dodaje Beata Jakimiak.